Guvernul de la Budapesta va extinde în aproape întregul Ardealul programul prin care sprijină fermierii maghiari de aici, între altele acesta vizând stimularea achiziţiei de terenuri agricole, prin finanţarea întabulării.

Anunțul a fost făcut, la începutul acestei săptmâni, de Péter Szijjártó, ministrul de Externe al Ungariei, scrie g4media.ro.

Următoarea etapă a așa-numitului program de dezvoltare economică transilvăneană, finanțat de de executivul condus de Viktor Orban prin intermediul unei fundaţii a fost anunțată de oficialul ungar pentru luna noiembrie.  “Ţinând cont de succesul programului, am convenit cu Hunor Kelemen să anunţăm următoarea etapă a programului în noiembrie, pentru Partium. Până atunci va fi finalizat conceptul de dezvoltare economică care va clarifica în ce domenii vor fi lansate apelurile de proiecte”, a declarat luni, la Arad, ministrul ungar de Externe, citat de g4media.ro. Partium, în „terminologia” maghiară, cuprinde teritorii din şapte județe ale României: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș.

Potrivit sursei citate, au fost depuse până acum 5.291 proiecte din Ţinutul Secuiesc, fiind solicitate, în total, 21,5 miliarde de forinţi, echivalentul a 64,5 milioane euro.

Programul de sprijin al Budapestei pentru fermierii maghiari din Transilvania este gestionat de Fundația Pro Economica, finanțată de guvernul Ungariei, potrivit prezentării de pe site-ul propriu. ONG-ul este condus de o membră a UDMR, Monika Kozma, consilier al președintelui Consiliului Județean Mureș, membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean Mureş şi fost candidat UDMR la Senatul României în 2016.

Sursă foto g4media.ro

Articolul precedentAngajări la Serviciul de Ambulanță Județean Sălaj. Vezi ce posturi sunt vacante
Articolul următorLa Jibou se practică furtul cu căruţa