Unul dintre autorii jafului de la bijuteria din Zalău a fost plasat în arest la domiciliu, după două luni de arest preventiv. Este vorba de sătmăreanul Romeo Kulcsar. Ceilalți doi tineri au rămas în arest preventiv.

Sătmăreanul a declarat pentru obiectiv-sm.ro că el consideră că a fost plasat în arest la domiciliu din mai multe motive. În primul rând, și-ar fi recunoscut fapta și ar fi procedat la recuperarea prejudiciului. Ar fi contat și faptul că nu a avut antecedente penale. „Mai e și faptul că planul nu a fost al meu, eu am fost convins să iau parte la el. Raul e cel care a gândit tot, din nevoia de bani. Eu parcă nu am fost conștient de ceea ce fac, parcă nu gândeam în acele momente”, a spus Kulcsar. Tânărul speră că sentința sa va fi una cu suspendare.

Reamintim că jaful a avut loc în 19 martie, în jurul orei 17:30. Două persoane necunoscute, înarmate cu un pistol, au intrat într-un magazin de bijuterii situat în zona centrală a municipiului Zalău. Unul dintre hoți ar fi imobilizat-o pe angajata magazinului, în timp ce al doilea a furat mai multe bijuterii. Totul a durat doar câteva minute, firma de pază ajungând rapid la locul incidentului.

Potrivit polițiștilor sălăjeni, trei tineri, cu vârste cuprinse între 22 și 26 de ani, din județele Satu Mare și Constanța, bănuiți de comiterea jafului, au fost interceptați în noaptea de 28 spre 29 martie în punctul de trecere al frontierei Urziceni – Satu Mare, în momentul în care intenționau să părăsească teritoriul României. În cursul zilei de vineri, 29 martie, au fost prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

 

Articolul precedentLiceenii de la API – locul I, la „World Robot Olympiad”
Articolul următorÎndrăgită interpretă de muzică populară din Sălaj, decorată de Klaus Iohannis