Lucrările pe tronsonul Rus-Zalha al drumul județean 108 S au fost finalizate zilele trecute. Cu o lungime de aproape 19 kilometri, segmentul de drum menționat a beneficiat de lucrări care au constat în realizarea unui covor bituminos, precum și de refacerea marcajelor rutiere, a șanțurilor și acostamentelor aferente. Valoarea acestora a fost de aproape 3,55 milioane de lei. 

„Cu o valoare de aproape 3.550.000 lei, finanțată de la bugetul județului, lucrarea asupra tronsonului de drum amintit contribuie direct la o mai bună accesibilitate pe plan local atât din punct de vedere al mobilității locuitorilor din zonă, cât mai ales al accesului acestora la serviciile publice de sănătate și educație, disponibile local și regional.Ultimele intervenții au fost realizate pe parcursul anului 2007.

Pe de altă parte, este susținută și conectivitatea rutieră cu arterele naționale DN1H și DN1C, precum și cea regională și intrajudețeană cu DJ 109E, un alt drum județean cuprins într-un proiect de reabilitare și modernizare finanțat prin fonduri europene”, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Sălaj.

Lucrările de reparații și întreținere – Covor bituminos pe tronsonul DJ 108 S Rus-Zalha, se înscriu în Programul anual de reparații și întreținere drumuri județene (2018 și 2019), finanțat și gestionat de către Consiliul Județean Sălaj.

Valoarea totală alocată acestui program este de peste 23.000.000 lei pentru anul în curs, numărând lucrări de reparații și întreținere a aproximativ 130 km, reprezentând segmente situate pe traseele a 10 drumuri județene de pe întreg teritoriul județului.

Programul Programul anual de reparații și întreținere drumuri județene (2019) completează intervențiile de reabilitare și modernizare a drumurilor județene – lucrări, în cea mai mare parte a acestora, finanțate din fonduri europene, în cadrul unor proiecte inițiate de în acest sens.

sursa video Consiliul Județean Sălaj

Articolul precedentAstăzi, sălăjenii sunt aşteptaţi la ”Tradiții și obiceiuri din Sici”
Articolul următorBacalaureat 2019: Încep probele scrise. Peste 1.700 de candidați sunt așteptați în sălile de examen