Peste 20 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate, în ultima săptămână,în județul Sălaj. Potrivit ultimelor date publicate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSBT),în intervalul 25.02 – 01.03.2019 au fost raportate încă 66 de cazuri nou confirmate în nouă judete și municipiul București. 

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, raportate până în data 1 martie a fost de 15.981, din care 62 de decese. ”Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2 – 4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie trei săptămâni”, se precizează în raport.

Astfel, ultimele 66 de cazuri confirmate au fost înregistrate în: Bihor -23, Sălaj – 22, Prahova -şase, Buzău – patru, Maramureș – trei, municipiul Bucureşti, Călărași și Teleorman – câte două cazuri, Alba și Dolj – câte un caz.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat de la începutul epidemiei la copiii nevaccinaţi. Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală.

Articolul precedentProiecte aprobate.Vor fi construite și modernizate case de tip familial în județul Sălaj
Articolul următorTrei incendii în două ore, în Sălaj. Pompierii, solicitaţi la ”foc continuu”