În anul 2018, 45  de şoferi au fost depistaţi în trafic de către poliţiştii rutieri, conducând autovehicule neînmatriculate sau neînregistrate. Alţi 13 conducători auto au fost surprinşi în timp ce conduceau autovehiculele cu număr fals de înmatriculare.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, şi în luna ianuarie a acestui an, polițiștii rutieri au identificat în trafic trei șoferi care conduceau autovehiculele neînmatriculate sau neînregistrate pe drumurile publice.

Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

„De asemenea, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”, atenţionează sursa citată.

Totodată, tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, iar conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Articolul precedentZeci de mandate, puse în aplicare de polițiști sălăjeni
Articolul următorSălăjenii de la bloc sunt obligaţi să se constituie în asociaţii de proprietari. În caz contrar, riscă să rămână fără apă la robinete