Ziua Drapelului Național al României a fost marcată, în această dimineață, în  Zalău, de către autoritățile locale și județene, în cadrul unei festivități organizate pe platoul din centrul municipiului. 

Manifestările au debutat la ora 9,30, cu un ceremonial militar și religios. După prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă, au fost rostite alocuțiuni privind semnificația Zilei Drapelului Național. „La ceas de sărbătoare, la momentele oficiale sau la competiţiile sportive, tricolorul românesc flutură mereu, în vârful catargului și în sufletele celor care simt românește”, a declarat prefectul judeţului Sălaj, Florin Florian.

De asemenea, prefectul județului Sălaj a făcut un scurt istoric al drapelului, precizând faptul că acesta este sărbătorit în fiecare an în 26 iunie în amintirea zilei când, în timpul Revoluţiei de la 1848, tricolorul roşu-galben-albastru, cu deviza ”Dreptate, Frăţie” înscrisă pe el, a fost adoptat ca simbol al naţiunii române. Albastrul semnifică seninul cerului, al cugetului şi gândirii neamului românesc, credinţa şi puterea cu care suntem legaţi de pământul patriei. Galbenul exprimă grandoarea ţării, prestigiul şi virtutea. Roşul semnifică sângele înaintaşilor noştri vărsat pe pământul românesc de-a lungul veacurilor. El îndeamnă ca dragostea faţă de neam şi de ţară să fie la fel de aprinsă ca focul roşului din steag.

Evenimentul a fost organizat de Instituția Prefectului – Județul Sălaj, Primăria Municipiului Zalău și Consiliul Județean Sălaj, în colaborare cu structurile Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne și s-a încheiat cu defilarea defilarea gărzii de onoare.

Articolul precedentUn tânăr din Plopiș a ajuns după gratii. A fost condamnat pentru pornografie infantilă, rele tratamente aplicate minorilor, agresiune sexuală şi act sexual cu un minor
Articolul următorÎntre localitățile Mirșid și Moigrad, un autoturism a fost cuprins de flăcări