Aproximativ 300 de copii au trecut, astăzi, pragul Poliției Orașului Cehu Silvaniei, pentru a afla mai multe despre meseria de poliţist. Instituția şi-a deschis porţile pentru copiii care au venit în vizită, cu ocazia Zilei Poliţiei Române, sărbătorită în fiecare an pe 25 martie.

Cei mici au avut ocazia, pe parcursul a trei ore, să vadă armele şi maşinile de intervenţie ale poliţiştilor şi au primit informaţii despre misiunile la care participă oamenii legii.

Criminaliştii, poliţiştii rutieri, poliţiştii de ordine publică, de la Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, dar şi de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, cu toţii au fost la dispoziţia elevilor, care au cerut informaţii despre arme, muniţie sau alte echipamente de intervenţie.

De asemenea a avut loc şi o prezentare video la care au participat elevii claselor a-XI-a şi a-XII-a. La activitate au fost dezbătute mai multe teme, respectiv prevenirea violenţei în şcoli, comportamentul în societate, precum şi răspunderea penală a minorilor, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

În contextul sărbătoririi Zilei Poliţiei Române, poliţiştii din Jibou vor organiza, luni, 18 martie 2019, la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” concursul de desen cu tema”Poliţistul prietenul meu”.

Articolul precedentLa Şimleu Silvaniei: facilităţi pentru restanţierii care îşi achită integral restanţele la bugetul local
Articolul următorSălajul – pe locul trei la îmbolnăvirile cu rujeolă