Autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri au fost oprite pentru control, în aceste zile, de poliţiştii rutieri.

„În perioada 22 – 28 iulie a.c., la nivel judeţean, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), se desfăşoară o nouă acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Controalele polițiștilor au avut în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele au vizat și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Amenzi de peste 76.000 de lei

De la debutul acţiunii şi până joi, 25 iulie 2019, poliţiştii au retras un certificat de înmatriculare şi aplicat 48 de sancţiuni contravenţionale, din care 26 pentru abateri de la normele rutiere (viteză, neutilizarea centurii de siguranţă etc.), şapte pentru nerespectarea timpului de odihnă, patru la Ordonanţa nr. 15 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România,  iar diferenţa au constituit alte abateri.

Valoarea sancţiunilor se ridică la suma de 76.465 lei. Acţiunile poliţiştilor continuă şi în perioada următoare.

Articolul precedentAccident rutier pe DN1F: Un tânăr a fost grav rănit
Articolul următorAlexandru Bologa, aur la Campionatul European de Judo