O femeie de 86 de ani, din județul Sălaj, a murit, în cursul zilei de vineri, 22 martie 2019, din cauza virusului gripal. Este al treilea deces din cauza gripei în județ.

Potrivit datelor făcute publice vineri, 22 martie, de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, în intervalul 14-22 martie au fost confirmate încă șase decese. Astfel, la nivel, național, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 186.

Potrivit sursei citate, sălăjeanca, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avea condiții medicale preexistente și nu era vaccinată anti-gripal. În celelalte două cazuri de deces din cauza virusului gripal, înregistrate în Sălaj, a fost vorba de o femeie de 63 de ani și de un bărbat de 57 de ani, toți cu condiții medicale preexistente și niciunul nu a fost vaccinat antigripal.

Articolul precedentReprezentanții ADR – NV Cluj, la întâlnire cu municipalitatea. Obiectivul întrevederii: proiectele cu finanțare europeană
Articolul următorRecunoştinţa la plic – un obicei vechi, greu de stârpit. La Spitalul Judeţean, urne pentru donaţii. Sumele colectate sunt în beneficiul pacienţilor.