Alte 35 de cazuri de rujeolă au fost confirmate, în perioada 14 – 18 ianuarie 2019, în nouă județe, potrivit datelor publicate vineri de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Printre cele nouă județe se numără și Sălajul. 

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, raportate până în data de 18 ianuarie, este 15.671, din care 59 de decese.

Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2 – 4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie trei săptămâni.

În ultima săptămână, cele 35 de cazuri nou confirmate au fost înregistrate în Buzău – 9, Bihor și Mehedinți – câte 8, Sălaj și Maramureș – câte 3, Alba, București, Gorj și Vrancea – câte un caz.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat de la începutul epidemiei la copiii nevaccinaţi. Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală

Articolul precedentE nevoie de sânge. Localnicii din comuna Marca, așteptați să doneze sânge
Articolul următorSălaj: Două cazuri de gripă, confirmate în județ