Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, continuă cercetările într-un dosar penal privind infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, violare de domiciliu, lovire sau alte violențe și distrugere. Faptele au fost comise, la sfârșitul săptămânii, în comuna Valcău de Jos,  bănuit fiind un tânăr de 19 ani.

Acesta a fost reținut de polițiști. Ulterior, instanța a emis mandat de arestare preventivă.

„În fapt, la data de 26 iulie a.c., ora 21.38, Poliția a fost sesizată, prin apelul de urgență 112, despre faptul că un tânăr de 19 ani, din comuna Valcău de Jos, s-a deplasat la locuinţa părinţilor concubinei sale, în vârstă de 16 ani, a pătruns în locuinţă prin spargerea unui geam și i-a lovit cu pumnul și picioarele în zona feței pe frații acesteia. Ulterior, prin constrângere a determinat-o pe adolescentă să-l însoțească”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Verificările efectuate de polițiști au dus, sâmbătă, 27 iulie 2019, la găsirea celor doi. Aceștia se deplasau cu un autovehicul prin localitatea Nușfalău, fiind opriți în trafic de polițiști.

Adolescenta a fost predată familiei, iar tânărul a fost reținut și depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sălaj.

Duminică, 28 iulie, tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, violare de domiciliu și distrugere. Pe numele lui, instanța a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Articolul precedentIntervenţie în miez de noapte pentru pompierii zălăuani
Articolul următorIncendiu pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu. Un panou electric, cuprins de flăcări