Absolvenții sălăjeni au depus 587 contestații luni, 8 iulie, după afișarea rezultatelor la Examenul de Bacalaureat Naţional, sesiunea iunie-iulie. Cei mai mulți au fost nemulțumiți de nota obținută la proba scrisă șa Limba și literatura română.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, din cele 587 de contestații depuse, 225 au fost la proba scrisă de Limba și literatura română (183 la profilul real și 42 la profilul uman); 11 la proba scrisă de Limba și literatura maternă (7 la profilul real și 4 la profilul uman); 201 la proba obligatorie a profilului (166 la Matematică și 35 la Istorie); 150 la proba la alegere a profilului și specializării (42 la Anatomie, 38 la Biologie, 1 la Chimie anorganică, 1 la Filozofie, 7 la Fizică, 33 la Geografie, 16 la Informatică, 2 la Logică, 4 la Psihologie și 6 la Sociologie).

„Menționăm faptul că nota obținută la contestații este nota definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată, inițial, la evaluarea lucrării. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi publicate, în data de 13 iulie 2019”, a precizat sursa citată.

Articolul precedentAstăzi, în amfiteatrul din Parcul central: proiecţia filmului ”Parking”
Articolul următorTânăr din Zalău, arestat la domiciliu. Ce infracțiune a comis