Registre medicale, rețete, precum și alte documente ce conțin date personale au fost aruncate în apropierea unui podeț din comuna sălăjeană Cristolț. Și asta nu e tot. Locul arată ca o rampă de gunoi.

Pe lângă documente, care, în mod normal, ar trebui să se afle într-o arhivă sau să fie distruse, a fost „depozitat” și molozul rezultat în urma unor lucrări efectuate în comună.  „Niște poze primite de la concetățenii noștri arată cum cinstește primarul și firma care face lucrări în comună mediul înconjurător. Printre gunoaiele luate din școala veche și aruncate lângă podețul dinspre Valea Vacilor, se află registre de consultații cu datele personale ale cetățenilor din comună, rețete medicale și altele”, este mesajul postat, pe o rețea de socializare, de către un locuitor al comunei Cristolț.

Un alt utilizator al rețelei de socializare atrage atenția și asupra unei posibile încălcări a legii 16/1996. (Legea Arhivelor nr. 16/1996). ”O bătaie de joc la adresa mediului și o posibilă incalcare a legii 16/1996. În plus, să nu uităm că, legea GDPR are în centru său un element primordial: persoana fizică. Datele persoanei fizice trebuie protejate prin măsuri adecvate. Registrul nașterilor și alte documente medicale, din câte reiese din poze, în loc să stea într-o arhivă, zac aruncate pe câmp”, a scris acesta.

sursa foto – Cristolț/FB

Articolul precedentMetode de prevenire a tâlhăriilor. Ce recomandă polițiștii sălăjeni
Articolul următorPompierii sălăjeni, la intervenție în Maramureș