Aproape 60 de kilograme și 68 de litri de produse de protecţie a plantelor și substanțe utilizate în igiena și sănătatea publică, la dezinfecție, dezinsecție și deratizare au fost ridicate în urma unei acțiuni de verificare a activităților operatorilor economice înregistraţi/autorizaţi să desfăşoare operaţiuni cu astfel de substanțe.

Polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase desfășoară, în această perioadă, până în 31 decembrie 2019,la nivel județean, o acțiune pentru prevenirea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor și al substanțelor utilizate în igiena și sănătatea publică, la dezinfecție, dezinsecție și deratizare.

Acțiunea se desfășoară în scopul creșterii siguranței cetățeanului, protejării vieții și integrității corporale ale oamenilor, prin verificarea activităților societăților comerciale și persoanelor fizice care efectuează operațiuni în aceste domenii, a modului de autorizare la organele competente și a respectării legislației aferente.

Pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite și verificarea tuturor aspectelor prevăzute și sancționate de legislația incidentă acestor domenii se acţionează  împreună cu specialiști din cadrul DSVSA Sălaj şi DSP Sălaj.

„În perioada 21 noiembrie – 19 decembrie 2019, polițiștii de la structura de profil au efectuat 46 de controale la agenţi economici autorizaţi/neautorizați să desfăşoare operaţiuni cu substanțe utilizate pentru igiena și sănătatea publică, la dezinfecție, dezinsecție și deratizare sau cu produse de protecţie a plantelor. În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate zece fapte de natură penală, în cauzele penale instrumentate fiind cercetate șapte persoane. Au fost indisponibilizate, în vederea confiscării 68 de litri și 58 kg de substanțe și deșeuri periculoase”, au declarat reprezentanții Poliției Sălaj.  

Tot în cadrul acţiunii, pentru alte nereguli constatate, cu pericol social redus, au fost aplicate de către instituțiile participante la acțiune trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.000 de lei.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare.

Articolul precedentA fugit în Timiș, la bărbatul de pe Facebook
Articolul următorPloi până marți seara în majoritatea zonelor țării