Piloţii elicopterul SMURD de la Jibou s-au confruntat astăzi, 12 ianuarie, cu probleme tehnice la Cluj, după ce au predat un pacient. Aceștia au fost nevoiți să aterizeze din nou pe aeroportul clujean. Elicopterul a transportat un bărbat de 70 de ani, care fusese resuscitat, pentru a fi transferat la Institutul Inimii.

“Elicopterul SMURD de la Jibou a transportat un pacient din Zalău pentru a fi preluat de pe Aeroportul Cluj-Napoca. După predarea pacientului echipajului de terapie intensivă SMURD, elicopterul a decolat şi a întâmpinat probleme tehnice în zbor, drept pentru care piloţii aeronavei au întreprins manevre specifice pentru a readuce în siguranţă aeronava pe aeroport. Elicopterul a revenit în siguranţă pe aeroport, în jurul orei 15,20”, au precizat reprezentanții ISU Cluj. Potrivit sursei citate, pacientul a fost predat în siguranţă, problemele tehnice au survenit după predarea acestuia.

″Elicopterul tocmai lăsase un pacient la Cluj, alimentase şi decolase şi după decolare pilotul a sesizat o problemă, care, conform procedurii, din informaţiile pe care le am până acum, a necesitat oprirea unuia dintre motoare, motiv pentru care era normal să nu meargă mai departe, să se întoarcă şi să aterizeze la aeroport, lucru pe care l-a şi făcut în siguranţă. (…) Mie mi s-a transmis că au aterizat fără nicio problemă. Aceste elicoptere au această posibilitate în mod normal, pentru asta sunt ele luate pentru sistemul de urgenţă – chiar dacă unul din motoare cade, celălalt motor poate să ducă elicopterul să îl aterizeze în siguranţă″⁣, a explicat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat la Digi 24.

Articolul precedentScandal în municipiu
Articolul următorRujeolă: Noi îmbolnăviri în Sălaj