Un festival de știință destinat elevilor de gimnaziu va fi organizat, în perioada 12-15 februarie 2019, de voluntarii clubului ”Impact Lego”, din cadrul Colegiul Național ”Silvania” (CNS) Zalău.

Organizatorii vor încerca să îi inițieze pe elevi în lumea și tainele științei.”Festivalul de știință este o etapa premergătoare a unui proiect mai amplu, denumit <<Laboratorul de vise>>, care a început la sfârșitul anului trecut și are ca finalitate modernizarea laboratorului de științe a Școlii Gimnaziale <<Marcus Aurelius>> din Creaca. Inițiativa voluntarilor de a moderniza un laborator se dorește a fi o soluție pentru slaba dezvoltare a competențelor practice în domeniul științelor naturii a elevilor școlilor gimnazile din mediul rural ”, explică reprezentanţii clubului ”Impact Lego”.

Printre partenerii evenimentului se regăsesc și trei școli gimnaziale din municipiu, respectiv ”Mihai Eminescu”, ”Gheorghe Lazăr” și ”Simion Bărnuțiu”.

Clubul ”Impact Lego” activează în cadrul CNS Zalău și în prezent are 42 de voluntari, coordonați de profesoara Iulia Florian și Meda Morariu. Printre proiectele organizate de acest club se numără: ”Gusturi vechi cu Impact azi”, desfășurat în  două etape, în cadrul căruia au fost tipărite 700 de broșuri conținând rețete tradiționale românești, ungurești și slovace de pe plaiurile sălăjene; ”Pe Meseș hai-hui cu harta’n cui”, care s-a finalizat prin reamenajarea traseului turistic de pe Meseș ”Izvorul Salamandrelor”; ”Tineri cu Scop” – proiect care a adus în fața tinerilor din județ patru tineri de excepție ai Sălajului, printre care și un laureat cu bronz la Jocurile Paralimpice de vară din anul 2016.

”Mișcarea de tineri Impact” este un club de voluntariat care identifică probleme reale din comunitate și găsește soluţii creative pentru rezolvarea lor.

Programul ”Impact” este iniţiat de către Fundația ”Noi Orizonturi”, iar  misiunea acestuia este de a promova modele de educație prin experiență de calitate și învățare prin proiecte în folosul comunității.

Articolul precedentInspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj caută profesori
Articolul următorConcluziile controalelor RAR în trafic: ”Sicrie” pe patru roţi, pe drumurile Sălajului