Pentru prevenirea şi înlăturarea efectelor  naturale produse de inundaţii în perioada februarie-mai 2019 pe cursurile de apă din județele Bistrița-Năsăud, Maramureș, Sălaj, Satu Mare și Cluj, Administraţia Bazinală de Apă Someș-Tisa realizează în această perioadă, în regim de urgenţă diferite lucrări. Ioana Diaconescu, directorul Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa (ABA Someș-Tisa) și Victor Sandu, directorul general al Administrației Naționale ”Apele Române” (ANAR) au inspectat o parte din aceste obiective de investiții, realizate din fonduri  provenite de la bugetul de stat, prin Hotărârea nr. 441/2019. ‘’Inspecţia” în teritoriu a avut loc la finalul lunii trecute, mai exact în 30 septembrie, fiind inspectate lucrări în regiunea Nord-Vest în judeţele: Satu Mare, Cluj, Bistrița-Năsăud şi Sălaj.

Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa lucrările în curs de realizare, inspectate la finalul lunii septembrie în judeţul Sălaj  au fost: amenajare râul Crasna în localitatea Crasna, judeţul Sălaj, investiție în valoare de 1.2 milioane de lei cu TVA şi amenajare complexă Craidorolţ – Vârsolţ, judeţul Sălaj, investiție în valoare de 4 milioane lei cu TVA. ”Apreciez faptul că lucrările aflate în execuție se încadrează în termenele prestabilite și că, în unele locuri, constructorii își desfășoară activitatea chiar și în timpul nopții. Reiterez, principalul obiectiv al ANAR este acela de a pune în siguranță cetățenii, bunurile acestora, obiectivele social–economice și infrastructura, astfel încât să limităm cât mai mult efectele unor posibile inundații viitoare. În actualul context al schimbărilor climatice, specialiștii ANAR monitorizează în permanență atât nivelul cursurilor de apă, cât și zonele în care, în urma unor ploi cu debite istorice, ar putea apărea probleme”, a afirmat  directorul general al ANAR, Victor Sandu.

Articolul precedentLa Zalău: campanie de colectare a deşeurilor electrice
Articolul următorPremieră în secţia de Urologie din cadrul Spitalului Judeţean Zalău. Intervenţie laparoscopică 3D – prostatectomie radicală live surgery