”Haideți la vot și votați cum vă îndeamnă conștiința!”. Acesta este principalul mesaj transmis sălăjenilor, implicit zălăuanilor, de Dacian Cioloș, (președintele PLUS) candidatul de pe prima poziție al Alianței 2020 USR PLUS la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.
Liderii Alianței 2020 USR PLUS, Dacian Cioloș – președintele PLUS și Dan Barna- președintele USR, au fost prezenți duminică – 24 martie, la Zalău în cadrul evenimentului ”Drumul spre victorie trece prin Zalău” – care a cuprins o întâlnire cu simpatizanții Alianței, strângerea de semnături pentru alegerile europarlamentare și interacțiunea cu membri și simpatizanți PLUS și USR. ”Avem deja, de departe, numărul de semnături necesare. Am depășit 400.000 de semnături și ne apropiem de 500.000 de semnături. În județul Sălaj, obiectivul nostru a fost de 5.000 de semnături și avem peste 9.900 de semnături, încă mai vin semnături care sunt înregistrate. Probabil, până săptămâna viitoare o să depășim 10.000 de semnături. Acestea sunt importante nu doar pentru depunerea listelor, dar și pentru că este o oportunitate de a fi în contact cu oamenii, de a discuta cu ei, de a le explica cine suntem și ce vrem să facem. Suntem o alianță electorală nouă, două forțe politice noi, care au ca obiectiv să propună o alternativă politică de schimbare în bine a României. Suntem foarte încurajați de comportamentul oamenilor, nu doar în țară, ci chiar și aici în Sălaj. Doar în Zalău au fost strânse peste 7.000 de semnături, în câteva săptămâni. Să comparăm cifra asta de semnături cu cifra de 8.714 , respectiv 8.714 voturi, cu atâta a fost ales primarul Zalăului. Deci, primarul Zalăului a fost ales cu 8.714 de voturi și colegii noștri au strâns în câteva săptămâni 7.000 de semnături de la oameni are au susținut lista noastră”, a precizat în cadrul unei conferințe de presă Dacian Cioloș.

La Zalău, fără investitorii străini, n-ar mai fi rămas mai nimic din locurile de muncă actuale

Prezența celor doi lideri ai Alianței 2020 USR PLUS la Zalău, Dacian Cioloș și Dan Barna, este o dovadă că obiectivul politic nu este concentrat doar pe orașele mari. Alianța are un proiect politic pentru întreaga țara și pentru urban și pentru rural, pentru toate categoriile de cetățeni. ”Pentru cei care: s-au săturat de ceea ce se întâmplă, s-au săturat de guvernarea Dragnea și de atacurile la justiție, care vor o dezvoltare economică, care vor o viziune pe termen lung. Pentru cei care au înțeles că România e o țară europeană nu doar pe hârtie. E europeană pentru că beneficiază de fonduri europene, pentru că împărtășim valori comune, pentru că UE este locul unde ne putem trimite copiii la școală, unde, la nevoie putem merge să găsim și de lucru și că România este parte a UE. Lucru acesta este important în toate părțile din țară, inclusiv aici, în Zalău”, a opinat candidatul Alianței 2020 USR PLUS – Dacian Cioloș. Referitor la ”sintagma” străinii vin să ne fure țara, Cioloș a menționat că în situația în care, în Zalău n-ar fi fost investițiile străine, n-ar mai fi rămas mai nimic din locurile de muncă actuale. ”Din păcate, de când avem guvernarea Dragnea PSD, la conducerea țării nu prea mai vin investitorii, ba chiar și cei care au venit stau pe gânduri dacă să se extindă sau nu. Cred că exemplu mai bun, că investițiile sunt investiții și dacă ele creează locuri de muncă e un lucru bun pentru România, cred că nu putem avea exemplu mai bun decât aici la Zalău. Pot să vă asigur că potențialul și pentru Zalău e mult mai mare dacă ar exista predictibilitate în deciziile politice și dacă justiția ar fi lăsată să lucreze. Niciun investitor nu vine să-și investească banii, dacă nu e convins să fie judecat drept atunci când are o problemă. Judecat drept înseamnă să fii judecat de oameni cinstiți care nu sunt manipulați politic și care nu sunt la cheremul lui Dragnea”, a mai spus liderul Alianței.

Alianța propune un proiect politic pentru o Românie normală

Alianța 2020 USR PLUS propune un proiect politic pentru o Românie normală. O Românie în care oamenii normali vin să investească, să creeze locuri de muncă și în care oamenii normali pot să își vadă de familie, de muncă fără să stea toată ziua cu ochii pe televizor sau să iasă seara în piață de teamă că iar o să mai facă ”conducătorii” ceva. În cadrul conferinței, Cioloș a mai amintit de tergiversarea lucrărilor la zona de centură, precizând că este o stare generală nu doar în Sălaj, ci și la nivel național de doi ani încoace tergiversarea investițiilor. ”Țin minte în toamna anului 2016 am venit la Zalău să anunț că am deblocat din punct de vedere administrativ, am făcut tot ceea ce era de făcut pentru ca șoseaua de centură să poată să fie continuată. Mi s-a tot spus, în 2016, că era blocată construcția din cauza unei probleme cu terenul de la Aghireș. Problema aceea știu că a fost rezolvată, dar aud că lucrarea este în continuare în același stadiu. Asta se întâmplă în România de doi ani și ceva. Toate investițiile sunt blocate și guvernul s-a transformat în apărătorul lui Liviu Dragnea și a altor oameni care sunt certați cu legea”, a mai adăugat Cioloș.

Românii au acceptat să fie conduși de incompetență

Dan Barna liderul USR, reprezentant al Alianței 2020 USR PLUS, prezent la Zalău alături de Cioloș, a precizat că România se schimbă și că are neapărată nevoie de o schimbare. ”Sentimentul acesta că nu mai putem continua așa, că trebuie să reîncepem să devenim o țară în care să avem încredere în primul rând noi, cetățenii României și apoi să așteptăm ca încrederea aceasta să fie recunoscută de toți, este o chestiune forte importantă. Am fost zilele trecute, alături de colegi de ai mei, din USR și PLUS, la Bruxelles, unde ne-am întâlnit cu Diaspora noastră de acolo, cu cei români grozavi care lucrează în instituții europene, care lucrează în companii de top mondial în Europa. Foarte mulți ne-au spus că au plecat din țară nu pentru că salariul minim ar fi prea mic, am plecat din țară nu pentru că nu ne-am fi găsit un loc de muncă acolo, ci am plecat pentru că nu mai aveam încredere că România este un loc bun pentru noi și copiii noștri. (…). Ceea ce propune Alianța USR PLUS este reconstrucția acestei încrederi. Propune reîntoarcerea pe o zonă de normalitate, în care cei care conduc România sunt oameni cinstiți și oameni competenți. Acesta este lucrul care ne lipsește de doi și jumătate (…). În zona politică am acceptat și acceptăm noi, ca stat, să fim conduși de coripți incompetenți. Avem un ministru al agriculturii care se ceartă cu cormoranii și nu este nicio glumă și nu este niciun stand-up comedy. Este o realitate obiectivă! Avem un dublu condamnat penal care conduce Guvernul și care conduce Camera Deputaților și avem un condamnat penal pentru furt de bani publici care face bugetul României. Mă refer la domnul Vâlcov. Suntem într-o situație la limita absurdului ridicol. Deși în țara noastră există cercetători, oameni care în companii internaționale sunt în vârf, sunt respectați și admirați , totuși în plan politic am ajuns, să acceptăm, să fim conduși de niște persoane din partea de jos a societății, din partea penală. Lucru acesta trebuie să înceteze!”, a precizat liderul USR – Dan Barna.

Articolul precedentBani europeni pentru modernizarea căminului cultural din Mălădia
Articolul următorReprezentanții ADR – NV Cluj, la întâlnire cu municipalitatea. Obiectivul întrevederii: proiectele cu finanțare europeană