Începând de marți, 13 septembrie 2022, strada Unirii va fi închisă circulației rutiere, din zona BRD, pentru continuarea lucrărilor de modernizare prin proiectul de pietonizare, anunță municipalitatea zălăuană.

 
 
O rută alternativă va fi strada Simion Oros pe care se va putea circula în ambele sensuri de la intersecția cu strada Crinului și până la intersecția cu strada 22 Decembrie. Mai mult, parcarea din fața hotelului Porolissum rămâne deschisă.
În această perioadă, constructorul execută lucări de realizare a rețelelor de canal pluvial, de curenți slabi și de iluminat public.
„Proiectul de investiții privind pietonizarea este unul major și extrem de important pentru Zalău deoarece se va moderniza zona centrală a municipiului, cea mai circulată. Se va moderniza zona cuprinsă între Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj şi Casa de Cultură a Sindicatelor (Piaţa 1 Decembrie 1918), continuându-se pe str. Unirii spre Primăria municipiului Zalău şi Clădirea Transilvaniei (Piaţa luliu Maniu).
De asemenea, se va moderniza Pieța 1 Decembrie 1918 și Pieța luliu Maniu și se va realiza legături pietonale între strada Unirii şi B-dul Mihai Viteazul, din dreptul clădirii ASIROM, pe lângă accesul de serviciu al Şcolii Generale Simion Bărnuţiu.
Pasajului pietonal existent între strada Unirii şi B-dul Mihai Viteazul se va moderniza prin refacerea pavajului şi acoperirea acestuia cu vele solare cu rol de umbrire şi protecţie împotriva intemperiilor. Nu în ultimul rând curtea de acces la Colegiul Național ”Silvania” se va amenaja la standarde europene.
Totodată, piețele și zonele nou create vor fi dotate cu mobiler urban: bănci, coşuri de gunoi, rastele pentru bicicleta, cişmele pentru băut apă, fântână arteziană.
Tot prin intermediul acestui poriect se va reabilita și fântâna cu ingerași și se va reabilita/moderniza reţelele de iluminat public, canalizarea pluvială, se va realiza infrastructura pentru reţele de comunicaţii electronice și se va amenaja spații verzi, inclusiv plantarea unor arbori aleşi şi poziţionaţi în aşa manieră încât să nu afecteze fondul construit existent”, transmit reprezentanții Primăriei Zalău.
Banii provin din fonduri europene, iar valoare totală a lucrărilor este de 17.512.023,76 lei fără TVA, respectiv 20.839.308,27 lei cu TVA.
Durata executării lucrărilor este de 12 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucărilor.

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentȘofer prins beat la volan! S-a ales cu dosar penal
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET