36 de cazuri de rujeolă au fost confirmate, în perioada 4 – 11 ianuarie, în opt județe, potrivit datelor publicate vineri de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Printre cele opt județe se numără și Sălajul. 

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, raportate până în data de 11 ianuarie, este 15.636, din care 59 de decese.

Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2 – 4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie trei săptămâni. În ultima săptămână, cele 36 de cazuri nou confirmate au fost înregistrate în Teleorman – 12, Sălaj – 7, Maramureş – 6, Neamţ şi Prahova – câte trei cazuri, Bihor şi Iaşi – câte două, Bacău – un caz.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat de la începutul epidemiei la copiii nevaccinaţi. Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală.

Articolul precedentVești bune pentru sălăjenii care fac naveta. Au fost introduse patru trenuri pe ruta Săcuieni Bihor-Sărmășag
Articolul următorTrotuare şi piste de biciclete în mai multe zone din oraş. Consilierii locali urmează să aprobe bugetul investiției