Reţeaua şcolară judeţeană include 347 unităţi de învăţământ, cu nouă mai puţin ca în anul şcolar precedent, cinci şcoli primare şi patru grădiniţe, toate din mediul rural, fiind desfiinţate, la propunerea autorităţilor locale, din cauza scăderii efectivelor de elevi.

Este vorba despre şcolile primare din Mesteacănu, Trestia, Uileacu Șimleului, Gostila şi Poarta Sălajului și grădiniţele din Huseni, Trestia, Făgetu și Poarta Sălajului.

Datele au fost prezentate de inspectorul școlar general adjunct, Dari Toma, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, care s-a desfășurat astăzi, 22 august, la Jibou, potrivit unei informări a Prefecturii Sălaj.

Reprezentantul învățământului sălăjean a mai precizat că 212 unităţi de învăţământ au beneficiat sau beneficiază în prezent de lucrări de reparații capitale, reabilitări, consolidări, reparații curente, în valoare totală de 61.894.740 lei.

Cu toate acestea, şase unităţi de învăţământ nu au putut fi autorizate din punct de vedere sanitar, din cauza grupurilor sanitare necorespunzătoare, a lipsei apei potabile sau a necesităţii unor lucrări de reabilitare a infrastructurii. Dintre acestea, trei ar putea fi autorizate până la începutul anului școlar, fiind incluse în proiecte de reabilitare.

Articolul precedentDoar 11 de absolvenți de liceu din Sălaj au susținut proba scrisă la Limba și literatura maternă
Articolul următor70 de ani la debutul colectivizării forțate în România. Sălăjenii, aşteptaţi la simpozionul ”Cooperativizare și decooperativizare în România”