Primăria Zalău a cedat Statului Român fondul forestier aflat în proprietatea publică a Municipiului Zalău, necesar realizării obiectivului de investiții “Autostrada Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea, Secțiunea 3B Mihăiești – Suplacu de Barcău”.

 

În acest sens, în data de 29 iulie a fost adoptată o hotărâre de consiliu local care vizează scoaterea definitivă din fondul forestier și trecerea din proprietatea publică a Municipiului Zalău și administrarea Consiliului Local, în proprietatea publică a Statului Român, a unor terenuri situate în extravilanul Municipiului Zalău, necesare realizării lucrării de utilitate publică de interes național “Secțiunea 3B Mihăiești-Suplacu de Barcău” din cadrul obiectivului de investiții “Autostrada Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea”.

„A fost emis acordul pentru scoaterea definitivă din fondul forestier, respectiv defrișarea suprafeței de 61.189 mp fond forestier și au fost trecute din domeniul public al Municipiului Zalău și administrarea Consiliul Local, în domeniul public al Statului Roman a imobilelor, terenuri situate în extravilanul municipiului, în suprafață totală de 64.605 mp. Acest obiectiv de investiții va fi realizat de către Statul Român, prin Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

De asemenea, masa lemnoasă rezultată în urma defrișării vegetației forestiere de pe terenul forestier proprietatea Municipiului Zalău, afectat de culoarul de expropriere a lucrării de utilitate publică și de interes național, revine Municipiului Zalău. Masa lemnoasă rezultată urmează să fie valorificată conform Regulamentului de valorificare a masei lemnoase”, se arată într-un comunicat al municipalității zălăuane.

Sursa: Realitatea de Salaj