Poliţiştii sălăjeni au efectuat, la finele săptămânii, trei percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de furt. Patru persoane au fost reţinute.

Potrivit IPJ Sălaj, în cursul zilei de 17 noiembrie 2018, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ileanda, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat trei percheziţii domiciliare, pe raza comunei Creaca, la locuinţele a patru persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 31 de ani, bănuite de comiterea a şase infracţiuni de furt calificat şi o tentativă la infracţiunea de furt calificat.

Din probatoriul administrat în cauză s-a stabilit că, în perioada 4-12 noiembrie 2018,  tinerii au pătruns în anexele gospodăreşti a şapte persoane din comuna Letca, de unde au sustras mai multe bunuri (acumulatori auto, aparat de sudură, roți de autoturism, flex, mașină de găurit, drujbe etc.). Toate faptele au fost comise în timpul nopţii.

Prejudiciul cauzat în aceste fapte penale se ridică la aproximativ 20.000 de lei, până în prezent fiind recuperat 80 la sută şi urmează a fi restituit părţilor vătămate.

În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, în data de 19 noiembrie 2018, persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost reţinute şi depuse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj, iar în cursul zilei de astăzi au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la infracţiunea de furt calificat.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Articolul precedentȘi-au petrecut weekendul la Urgențe
Articolul următorUnirea Bucovinei cu România se reconstituie la Hida, la 100 de ani de la înfăptuire