Ministerul Justiției anunță, într-un răspuns la o interpelare formulată de Florin Roman, deputat PNL, că în perioada octombrie 2017 – septembrie 2019, peste 21.000 de condamnați au fost eliberați în baza recursului compensatoriu, dintre care peste 500 au recidivat.

„509 de deținuți care au fost eliberati în baza legii recursului compensatoriu, așa-zisa promoție Tudorel Toader, au comis noi infracțiuni violente. Aici vorbim de crimă, viol, tâlhărie, pedofilie, act sexual cu un minor, pornografie infantilă etc. Este răspunsul oficial al ministrului Justiției la o interpelare pe care am adresat-o în calitate de deputat PNL.

Ministrul Ana Birchall mă mai informează că numărul celor care au beneficiat de beneficiile recursului compensatoriu, de la intrarea în vigoare a legii, este de 21.049 persoane. Dintre acestea, mai mult de 7.000 au fost cazuri de infracțiuni deosebit de periculoase, omor, viol, tâlhărie calificată etc.

1.877 de persoane eliberate au fost reîncarcerate, iar 509 deținuți eliberați din nou au comis noi crime, violuri și tâlharii!

Tot ministrul Justiției îmi raspunde oficial unei alte interpelări în care îmi comunică faptul că la nivelul lunii august, după drama de la Caracal, Guvernul Dăncilă a pregătit un OUG de înăsprire a pedepselor pentru cei care comit fapte grave, spre limitele maxime, însă acel proiect a rămas în aer”, transmite Florin Roman, într-un comunicat de presă citat de MEDIAFAX.

PNL solicită PSD să abroge recursul compensatoriu, arată liberalul.

Potrivit răspunsului Ministerului Justiției la interpelarea adresată de Florin Roman, peste 21.000 de infractori au fost eliberați în baza recursului compensatoriu din 2017 până în prezent.

„De la data de 19.10.2017 până la data de 18.09.2019 s-au înregistrat 21.049 de liberări, ca urmare a aplicării prevederilor Legii nr. 169/2017. Dintre acestea, 634 au fost condamnate pentru viol și 1.670 pentru tâlhărie calificată. În perioada anterior menționată, din totalul liberărilor, s-au înregistrat 1.877 de reîncarcerări. Dintre acestea 47 viol , 226 tâlhărie calificată, 36 omor”, se arată în răspunsul Ministerului Justiției.

Articolul precedentPeste 500 de condamnați eliberați în urma recursului compensatoriu au recidivat în ultimii doi ani
Articolul următorDe ce nu se mai căsătoresc tinerii români. Un psiholog explică care e adevărata probă într-o căsnicie