Instituția Prefectului Sălaj a găzduit joi, 1 noiembrie, ședința Comisiei Mixte de Rechiziții a județului Sălaj. A fost analizată și aprobată lista cu propunerile privind limitele de prețuri folosite la plata despăgubirilor pentru principalele bunuri consumptibile rechiziționabile, aferente anului 2019.

Potrivit unei informări a instituției, comisia este formată din reprezentanți ai Centrului Militar Județean, Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Camerei de Comerț, Registrului Comerțului, Administrației Județene a Finanțelor Publice și Consiliului Județean, președinte fiind prefectul județului, Florin Florian. Secretar al comisiei este șeful Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Sălaj, colonelul Mante Ioan.

În cadrul ședinței a fost analizată și aprobată lista cu propunerile privind limitele de prețuri folosite la plata despăgubirilor pentru principalele bunuri consumptibile rechiziționabile, aferente anului 2019.

Potrivit legii, rechiziţia de bunuri şi prestările de servicii reprezintă măsura excepţională prin care organele autorităţii publice împuternicite prin lege obligă agenţii economici, instituţiile publice, precum şi alte persoane juridice şi fizice la cedarea temporară a unor bunuri mobile sau imobile, în condiţiile prezentei legi.

Bunurile rechiziţionate vor fi puse la dispoziţia forţelor destinate apărării naţionale sau a autorităţilor publice, la declararea mobilizării generale sau parţiale ori a stării de război, la instituirea stării de asediu sau de urgenţă, precum şi în caz de concentrări, exerciţii şi antrenamente de mobilizare ori pentru prevenirea, localizarea, înlăturarea urmărilor unor dezastre, cât şi pe timpul acestor situaţii.

Bunurile consumptibile şi cele perisabile pot fi rechiziţionate definitiv, cu plata despăgubirilor prevăzute de lege.

În cazul județului Sălaj, au fost identificate ca bunuri rechiziționabile produse lactate și brânzeturi, preparate și conserve din carne și produse de morărit și panificație. Limitele de prețuri au fost stabilite prin consultarea producătorilor locali și a comercianților.

Potrivit sursei citate, în cadrul aceleiași ședințe a fost aprobat și planul de activități al Comisiei Mixte de Rechiziții a județului Sălaj pentru anul 2019.

Articolul precedentUrmărit internaţional pentru furturi în Belgia, prins de poliţiştii sălăjeni
Articolul următorAtenție la viteză! Vezi unde sunt amplasate radarele în județul Sălaj