Primăria Municipiului Zalău va construi un pod nou pe strada Corneliu Coposu.

În urma elaborării documentaţiei tehnico-economică, faza DALI, pentru obiectivul de investiţii ”Demolare pod existent şi construire pod nou pe str. C. Coposu         , SC Construct CDP SRL – Cluj-Napoca a propus 2 variante constructive, care să corespundă necesităţilor actuale și viitoare.

Varianta 1: pod dalat cu o deschidere, cu dala din grinzi prefabricate cu corzi aderente tip “_I_“ şi placă de suprabetonare, în valoare de 3.180.982,64 Iei cu TVA, din care, construcţii montaj 2.718.176,12 lei cu TVA;

Varianta 2: pod dalat cu o deschidere, cu dala monolită din beton cu amiatură rigidă din profile laminate tip HEB, în valoare de 3.335.543,60 Iei cu TVA, din care, construcţii montaj 2.871.257,72 lei cu TVA.

Pentru ca podul să fie exploatat în condiţii optime de rezistenţă, siguranţă şi stabilitate, proiectantul recomandă soluţia CU PROIECT, scenariu ce propune realizarea unui pod nou în VARIANTA 1.

Din punct de vedere tehnic Varianta 1 este mult mai uşor de pus în operă, iar din punct de vedere de economic/fmanciar,  costurile Variantei 1 sunt mai mici decât în cazul Variantei 2, iar timpul de execuţie este considerabil mai scurt decât în cazul Variantei 2.

Realizarea podului propus este necesară, în primul rând, pentru punerea în siguranţă a circulaţiei rutiere pe str. Corneliu Coposu din Municipiul Zalău, dar şi pentru finalizarea obiectivului de investiţii „Modernizare coridor integrat de mobiliate urbană, axa est-vest str. Avram lancu – Corneliu Coposu”.

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentŞoferi băuţi, drogaţi sau cu permisul suspendat prinşi de poliţiştii din Sălaj
Articolul următorCîțu despre legea offshore: „Orice modificare trebuie agreată în coaliţie, altfel nu va trece”