Trei cadre didactice ale Colegiului Tehnici „Iuliu Maniu” din Șimleu Silvaniei au participat în perioada 19 -24 octombrie la un curs de formare în Cipru. Este vorba de profesoarele Liliana Cîmpan, Bode Irina și Teușdea Alinda.

Cursul, intitulat Facing behavioural problems-Indiscipline, racism and bullying in the classroom, s-a desfășurat în Limassol, Cipru și a reunit 13 participanți, din patru țări: România, Lituania, Estonia, Olanda, potrivit reprezentanților Colegiului din Șimleu Silvaniei.

Participarea la cursuri de formare este unul dintre obiectivele propuse în cadrul proiectului „Turn Off Bullying”, proiect finanțat prin programul Comisiei Europene, Erasmus+.
Temele abordate la curs au fost diverse: management comportamental, organizarea mediului școlar, aspecte teoretice privind indisciplina, rasismul și bullying-ul.

Participanții au analizat modele de bună practică implementate în școlile din Cipru pentru reducerea fenomenului de bullying, au lucrat în grupuri multiculturale și au dezbătut în cadru larg aspecte specifice mediului educațional național/local în concordanță cu tematica cursului.

Articolul precedentComplexul Arheologic ”Porolissum” Moigrad, în atenţia consilierilor judeţeni
Articolul următorITM Sălaj informează: angajatorii au obligația de a obține autorizaţia de funcţionare SSM