Liderul PNL Sălaj, deputatul Lucian Bode, a depus un proiect legislativ pentru finanțarea și implementarea programului „Tineri în Parlament”. 

Prin acest proiect, se solicită Camerei Deputaților să subvenționeze vizite ale tinerilor din întreaga țară la Palatul Parlamentului.

Inițiativa legislativă vine în urma unui proiect al Asociației Sălăjenii Contează prin care deputatul Lucian Bode a sponsorizat, în luna mai, vizitarea Palatului Parlamentului de către tineri liceeni din Sălaj. ”Văzând impactul pozitiv în rândul tinerilor am hotărât să propun o inițiativă care să vină în sprijinul tuturor tinerilor din provincie, astfel încât să aibă posibilitatea vizitării Parlamentului în mod gratuit. Îmi doresc ca acest proiect să se bucure de susținerea tuturor colegilor mei, fiind o propunere care depășește barierele politice și care dorește să vină în sprijinul tinerilor”, a declarat deputatul Lucian Bode.

Un astfel de program ar deveni complementar celui de Internship destinat exclusiv studenților și pe care Camera Deputaților îl desfășoară încă din anul 2013.

Prin finanțarea și implementarea programului „Tineri în Parlament”, Parlamentul României prin Camera Deputaților va transpune astfel o inițiativă similară a Parlamentului European și va continua să pună în practică măsurile propuse de Uniunea Interparlamentară privind încurajarea tinerilor cu privire la participarea în cadrul proceselor decizionale.

sursa PNL Sălaj
Articolul precedentRevista de cultură a Sălajului, ”Caiete Silvane”, la un nou număr
Articolul următorTânăr din Jibou, prins la volan fără permis de conducere