Un grup de români stabiliţi la Chicago, în colaborare cu ”Declic România” – organizaţie civică cu peste 500 de mii de membri, au decis să finanţeze realizarea videoclipului creat de Mircea Bravo – „Așa a zis bunica!”. Şi asta pentru a motiva lumea să iasă la vot și pentru a trezi conştiinţa civică pentru alegerile din 26 mai. Printre românii de la Chicago, care vor să susțină difuzarea și promovarea clipului realizat de vloggerul Mircea Bravo – „Așa a zis bunica!”, se numără şi câţiva zălăuani. Este vorba despre: Mihaela Livanu, Mirela Birta, Mircea Câmpean, Mihai Bora şi Mihai Lehene. Clipul, „o invitație” pentru a vota la alegerile europarlamentare din această lună, a devenit viral, în mai puțin de 24 de ore de la lansare, adunând peste patru milioane de vizualizări.

”Romanian United Fund – un proiect al românilor pentru romani” – Chicago, inițiat de un zălăuan

Astfel, sub sloganul ”Dacă nu EU#votez, atunci cine?”, românii stabiliţi la Chicago au reuşit să adune până în prezent 7.000 de dolari. Banii vor fi redirecţionaţi pentru promovarea şi difuzarea clipului realizat de Mircea Bravo. Grupul de români din Chicago a organizat recent, la începutul acestei luni, un eveniment de socializare pentru a prezenta comunității intențiile lor de finanțare a acestui proiect video, dar și a altor proiecte viitoare.

Mihai Lehene, un zălăuan stabilit la Chicago, inițiatorul proiectului local – ”Romanian United Fund – un proiect al românilor pentru români” a propus celor prezenți crearea unui grup de membri donatori care să se angajeze în a dona, anual, într-un fond, deja existent, numit ”Romanian United Fund”, o sumă de bani care să fie folosită în proiecte de dezvoltare şi schimbare a României, similare cu cele deja existente, gen “Magic Camp”, cel de informare juridică, al judecătorului Cristi Danileţ sau al organizatiei “Dăruieşte viaţă” de construire al primului spital privat de oncologie. Scopul ”Romanian United Fund” este  de a aduna anual suma de 50.000 de dolari şi de a dezvolta o reţea în diaspora în următoarea perioadă. Banii adunaţi vor fi investiţi în realizarea unor proiecte de dezvoltare şi schimbare a României, în diferite domenii de activitate.

Cei interesați să doneze, un simplu click
http://bit.ly/2vnxyON

Sursa foto: Facebook – Cody Barbu

 

Articolul precedentAccident în municipiu: Un copil a fost rănit ușor
Articolul următorElev din Sălaj, în lotul național de informatică