Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Zalău are în prezent 11.066 membri, număr dublu faţă de cel pe care îl avea în urmă cu 6-7 ani. Anul trecut, asociația a marcat împlinirea a 60 de ani de la înfiinţare, eveniment la care au participat peste 100 de membri ai CARP-urilor din toate regiunile ţării.

Datele au fost prezentate miercuri de Ioan Ivașcău, președintele organizaţiei, în cadrul şedinţei lunare a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoane Vârstnice, organizată la sediul Instituţiei Prefectului Sălaj.

Totodată, Ivașcău a mai menționat și că în anul 2018, CARP Zalău a acordat pentru circa 4.000 de membri împrumuturi în valoare totală de peste 18 milioane de lei, timpul maxim de aşteptare pentru acordarea creditării fiind de 30 de minute.

Anul trecut, 257 membri ai asociaţiei cu venituri mici şi stare de sănătate precară au primit ajutoare nerambursabile în valoare de 50 de lei, urmaşilor legali ai celor decedaţi acordându-li-se un ajutor total de peste 140.000 de lei, potrivit datelor prezentate de Ioan Ivașcău.

De asemenea, membrii asociaţiei beneficiază de reduceri sau chiar gratuităţi la cinci cabinete medicale de specialitate.

În anul 2018, au fost organizate 11 excursii în ţară şi două excursii în străinătate, un concurs de pescuit sportiv, expoziţii şi concursuri de şah şi table.

Articolul precedentGospodării inundate în localitățile Recea și Hereclean. Pompierii, chemați în ajutor
Articolul următor„Nu vă lăsaţi înşelaţi de hoţi!”- Recomandările Poliției Sălaj