Magistrații Curții de Apel Cluj au desființat sentința Judecătoriei Jibou în cazul tinerei care a provocat, anul trecut, accidentul din Jibou, în urma căruia patru persoane și-au pierdut viața. Soluția a fost pronunțată astăzi, 1 octombrie 2019 și este definitivă. 

Reamintim că instanța din Jibou a admis, în 15 mai 2019, acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou şi inculpata Ungur Sanda Emanuela şi, în consecinţă, a dispus condamnarea acesteia la pedeapsa închisorii de 3 ani, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

Hotărârea a fost atacată cu apel, apel ce a fost admis de magistrații clujeni. ”Admite apelurile declarate de părțile civile PM și PSV și părțile -vătămate PV, PM, P G, P C A, SV, SI, SIC, BS, B MS, PI A, GS, BM, PSD și BM (familiile tinerelor decedate – n.red) împotriva sentinței penale nr. 115 pronunțată la 15 mai 2019 de Judecătoria Jibou ca fiind întemeiate și în consecință: (…) desființează sentința penală nr.115 pronunțată la 15 mai 2019 de Judecătoria Jibou prin care acordul de recunoaștere a vinovăției a fost admis. (…) respinge acordul de recunoaștere a vinovăției și trimite dosarul procurorului în vederea continuării urmăririi penale.(…) Definitivă”, se precizează în soluția pronunțată astăzi.

Tragedia s-a petrecut în 17 mai 2018, când, o mașină în care se aflau cinci studente a fost izbită din plin de un tren pe calea ferată în apropiere de orașul Jibou. Patru tinere cu vârste cuprinse între 20 și 21 de ani și-au pierdut viața, Maria Șteț, Claudia Barboș, Mădălina Pârja și Sara Pop. Singura supraviețuitoare a fost Sanda Ungur, cea care se afla la volanul mașinii. Cele cinci tinere, toate din județul Maramureș, erau studente în ultimul an la Centrul Universitar Nord din Baia Mare şi se întorceau acasă de la Cluj-Napoca, unde participaseră la festivitatea de absolvire organizată de Universitatea Tehnică.

Articolul precedentParamedic SMURD din Sălaj, salvator şi în timpul liber
Articolul următorAccident la ieșirea din municipiul Zalău. Pompierii, chemați în ajutor