Zălăuanii  pot beneficia de servicii de coșerit  contra cost, desigur. Acestea vor fi oferite de societatea Citadin, începând din 1 noiembrie. Astfel, cu data precizată, în cadrul societății Citadin Zalău va deveni operațional serviciul de coșerit, care are ca activități principale inspectarea și curățarea coșurilor de evacuare a fumului. Lucrările de coșerit se execută de către personal calificat în domeniu, de luni până vineri, în intervalul orar 9:00-17:00, iar tarifele, fără TVA, pentru acest serviciu sunt următoarele:

1. Inspecția și curățarea coșului de fum de la instalația de încălzire cu înălțimea coșului <8m: 58,82 de lei/coș;
2. Inspecția și curățarea coșului de fum de la instalația de încălzire cu înălțimea coșului 8<H>13m: 72,40 de lei/coș;
3. Inspecția și curățarea coșului de fum de la instalația de încălzire, cu înălțimea coșului >13m: 78,45 de lei/coș.

Conform Ordinului 163/2007 privind normele generale de apărare împotriva incendiilor, articolul  85, alin 3 “verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii”. “neexecutarea verificării, reparării și curățării periodice, cel puțin o dată pe an, a coșurilor pentru evacuarea fumului, precum și nerealizarea elementelor de izolare termică a acestora” se sancționează conform HG, nr. 537 din 6 iunie 2007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor.
Persoanele interesate pot apela la serviciul  de coșerit al societății precizate, S.C. Citadin Zalău SRL,  strada Simion Bărnuțiu nr. 4,  telefon – 0360 086 600.

Ce servicii oferă  societatea Citadin

De precizat este faptul că societatea Citadin, aflată în subordinea Primăriei Zalău,  are ca obiect de activitate administrarea domeniului public respectiv: administrare, întreținere și reparații străzi, amenajarea și întreținerea spațiilor verzi, a mobilierului urban, fântânilor, arteziene și decorative, statuilor și monumentelor aferente domeniului public și privat;  servicii de salubrizare – măturat, spălat, stropit și întreținere căi publice, curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea lor în funcțiune; administrare sistem canalizare- activitatea de evacuarea apelor pluviale și de suprafață din intravilanul localității, inclusiv dreptul şi obligația de a administra și de a exploata infrastructura tehnico edilitară aferentă serviciilor. De asemenea, societatea are și serviciul de ecarisaj – activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân constând în: capturare, adăpostire, vaccinare, deparatizare, sterilizare, adopție și eutanasiere. Adăpostirea câinilor fără stăpân se realizează în adăpost amenajat.

 

 

Sursa foto: www.fire-steel.ro

Articolul precedentAccident la Nușfalău. O persoană a fost preluată de un echipaj SMURD
Articolul următorPatru ani de la tragedia din clubul Colectiv. Victimele incendiului, comemorate în centrul Zalăului