1,7 milioane de lei au fost alocați din bugetul județului pentru acest an pentru încurajarea, în principal, a acțiunii mediului asociativ din județ, în câteva sectoare cheie ale comunităților locale – asistența socială acordată persoanelor cu nevoi sociale, activități nonprofit de interes județean pentru tineret, sportive și recreative dar și protecția monumentelor istorice –grupa B aflate, în proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice de drept privat.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Sălaj, au fost contractate, de către solicitanții eligibili ai fiecărui program, 68 de proiecte a căror valoare însumată este de 765.570 lei, așadar o rată de contractare de aproximativ 45 la sută a bugetului pus la dispoziția solicitanților celor 3 programe de finanțare.

În cadrul programului destinat finanțării asistenței sociale a persoanelor cu nevoi sociale au fost depuse și aprobate 24 de cereri de finanțare pentru servicii sociale la domiciliul asistatului, în centre de zi/cantine sociale sau în centre de zi pentru copii şi tineri cu dizabilităţi pentru un număr de 469 beneficiari și au fost înfiinţate 46 locuri de muncă, cu o valoare totală a cererilor de finanțare de peste 462.000 lei.

Doar două cereri de finanțare, cu o valoare totală de 60.000 lei, au fost declarate eligibile pentru finanțare în cadrul programului de finanțare dedicat protecției monumentelor istorice –grupa B, aflate în proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice de drept privat. Este vorba de finanțare documentație tehnică pentru Biserica de lemn din Porț, comuna Marca și lucrări de reparații pentru Biserica de lemn din Bocșița, comuna Hereclean.

Articolul precedentTrei zălăuani, scutiţi de la plata majorărilor de întârziere aferente impozitelor și taxelor locale
Articolul următorTensiuni în Consiliul Județean Sălaj: „PSD și UDMR Sălaj își bat joc de banul public prin inventarea de sinecuri politice”