Aproximativ 900 de copii din mediul rural, din Sălaj, vor primi Prima Carte, cu scopul de a încuraja cititul împreună cu părinții, acasă, grație unui proiect al Asociației OvidiuRo, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sălaj.

Este vorba de programul pilot „Fiecare copil merită o poveste”, ce aduce resurse și formează profesori pentru creșterea calității educației preșcolare în județ.

Potrivit Asociației OvidiuRo scopul parteneriatului cu Inspectoratul Școlar Județean Sălaj este pentru creșterea calității educației preșcolare în mediile defavorizate prin implementarea, la nivel județean, a programului pilot de lectură în grădinițe „Fiecare copil merită o poveste”.

Astfel, în cursul zilei de azi, 30 octombrie, OvidiuRo susține o sesiune de formare la care sunt invitați să participe și profesorii de învățământ preșcolar din mediul rural din județul Sălaj care vor beneficia de centre de bibliotecă pentru sala de grupă, puse la dispoziție de asociație.
Până acum, în cadrul programului au fost organizate sesiuni de training pentru profesori din învățământul preșcolar – metodiști și responsabili de cercuri pedagogice care, pe bază de voluntariat, au devenit ei înșiși formatori în tehnici de predare centrate pe dezvoltarea limbajului – pentru toți cei aproximativ 500 de profesori de învățământ preșcolar din județ.

În plus, aproximativ 900 de copii din mediul rural din Sălaj vor primi Prima Carte, cu scopul de a încuraja cititul împreună cu părinții, acasă.,,Cititul de povești copiilor de vârsta preșcolară aduce multiple beneficii atât în plan cognitiv, cât și atitudinal și motivațional, dar trebuie să remarcăm cu precădere faptul că se creează o legătură emoțională, de siguranță, încredere și atașament față de cel care le citește/spune povestea. Pentru copiii aflați în situație de risc, beneficiile sunt cu atât mai mari.
Este lăudabilă inițiativa OvidiuRo de a sprijini cu cărți atât grădinițele, cât și familiile copiilor din medii defavorizate, de a oferi educatoarelor oportunități de a participa la schimburi de experiență și traininguri de formare, de a le stimula dorința de a citi povești copiilor în fiecare zi.”, a declarat Maria Pop, inspectorul școlar general al județului Sălaj.

Articolul precedentOferte de muncă în Danemarca şi Portugalia: 200 de joburi în agricultură
Articolul următorTinerii, victime ale infracțiunilor! Recomandări din partea polițiștilor sălăjeni