Poliţiştii din Sălaj au desfăşurat, în primele două luni ale acestui an, 30 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor în domeniul silvic. În urma a 554 de controale în fondul forestier şi locuri de depozitare precum şi asupra a 379 mijloace de transport, au fost aplicate peste 300 de sancțiuni contravenţionale, fiind confiscată cantitatea de aproape 1.000 de metri cubi masă lemnoasă.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, în perioada 1 ianuarie-28 februarie 2019, polițiștii cu atribuţii în domeniul ordinii publice au organizat 30 de  acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, pe raza judeţului. „Au fost efectuate 554 de controale la societăţi comerciale și fondul forestier, ocazie cu care au fost aplicate 307 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 482.300 lei, la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, şi au fost constatate 35 de infracţiuni”, au precizat reprezentanții Poliției Sălaj.

De asemenea a fost confiscată cantitatea de 967,22 metri cubi masă lemnoasă şi au fost indisponibilizate/confiscate trei atelaje hipo şi şase fierăstraie mecanice.

La activități, poliţiştii au fost sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj, de specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Sălaj, Gărzii Forestiere Sălaj, precum şi de reprezentanţii Gărzii Judeţene de Mediu. „Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare”, a menționat sursa citată.

Articolul precedent„Cartea albă a proiectelor din judeţul Sălaj”- Câte proiecte au fost finanțate prin programe europene
Articolul următorVideo Zalău: Investiție de opt milioane de dolari