Primăria Zalău va transforma radical un punct termic. Consilierii locali au aprobat, în şedinţa de luni, transformarea unui fost punct termic în ”Centru de zi pentru copii”.

Punctele termice dezafectate din municipiul Zalău încep să fie transformate de către municipalitate în spaţii utile pentru activitatea instituţiilor existente în comunitate. Graţie unui proiect de hotărâre, aprobat de consilierii locali în cadrul şedinţei de luni, 20 august, într-un punct termic din urbe va fi amenajat un centru de zi pentru copii. Potrivit proiectului ”Amenajare centru de zi pentru copii în municipiul Zalău prin schimbarea destinaţiei punctului termic PT 17 ”, bugetul proiectului este de 3.347.797 de lei, din care contribuţia municipalităţii – 66.955 de lei. Proiectul va fi realizat prin ”Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, iar perioada estimată pentru derularea proiectului este septembrie 2018 – septembrie 2020, lucrările urmând a fi demarate în 2019. Punctul termic se află pe strada Aleea Torentului din cartierul Dumbrava, iar municipalitatea intenţionează să mai amenajeze astfel de puncte termice în spaţii utile. Un alt punct termic dezafectat, din cartierul Bărdet, Aleea Mesteacănului, aflat în proprietatea municipiului Zalău, dat spre administrare Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, urmează să fie amenajat cu destinaţia de arhivă pentru documentele instituţiei precizate.

Articolul precedentPompierii şi scafandri continuă căutările în cazul bărbatului dispărut în râul Someș. Dispariţia a fost anunţată duminică
Articolul următorPeste 80 de intervenţii ale pompierilor sălăjeni în ultima săptămână