Uniunea Salvaţi România (USR) filiala Sălaj este foarte combativă atunci când vine vorba de cetăţeni şi siguranţa acestora. Pe pagina proprie, a cunoscutei reţele de socializare Facebook, echipa de comunicare cu sprijinul tuturor membrilor USR Sălaj, atrage atenţia cu privire la aspecte care ţin de buna administrare a oraşului Zalău. Printr-o postare recentă, argumentată cu fotografii care au fost realizate într-unul din cartierele municipiului, reprezentanţii USR Sălaj arată cum, încă în plină iarnă, se realizează lucrările de ”cârpire a drumurilor, pline de cratere”. Concret, în municipiul Zalău, pentru reparaţia drumurilor se revine cu o nouă metodă – acoperirea gropilor cu pietriş. ”Lucrări de calitate sau bani aruncați pe geam (geamul primăriei)!? Nu s-a terminat iarna, dar străzile din Zalău sunt pline de cratere. Primăria încearcă să cârpească pe ici-colo, cum poate. Pe strada Tudor Vladimirescu: într-una din gropi, s-a pus asfalt cu lopata. Bineînțeles că nu a ținut doar câteva zile. Se revine cu o nouă metodă: acoperirea gropilor cu pietriș”, scriu reprezentanţii USR Sălaj.

Sursa foto – Nicolae Olar USR Sălaj

Crengile copacilor – pericol pentru cetăţeni

Acizi şi cu un spirit de observaţie specific opoziţiei, USR-ştii sălăjeni mai atrag atenţia municipalităţii, respectiv firmei Citadin – aflată în subordinea Primăriei Municipiului Zalău, despre o altă problemă din mica comunitate: crengile unor copaci care stau să cadă – ameninţând siguranţa trecătorilor şi totodată a automobilelor. Locul cu pricina este în apropierea blocului Lira. Pentru o mai bună informare a cetăţenilor, USR Sălaj reaminteşte despre atribuţiile societăţii Citadin. Aceasta are ca obiect de activitate administrarea domeniului public (administrare, întreţinere şi reparaţii străzi, amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi, a mobilierului urban, fântânilor arteziene şi decorative, statuilor şi monumentelor aferente domeniului public şi privat), servicii de salubrizare (măturat, spălat, stropit şi întreţinere căi publice, curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea lor în funcţiune), administrare sistem canalizare (activitatea de evacuarea apelor pluviale şi de suprafaţă din intravilanul localităţii, inclusiv dreptul şi obligaţia de a administra şi de a exploata infrastructura tehnico-edilitară aferentă serviciilor) şi serviciul de ecarisaj.

 

Articolul precedentMoment omagial la Bădăcin: 66 de ani de la moartea marelui om politic Iuliu Maniu
Articolul următorCioloș, susținut și ”de acasă” prin delegația PLUS Sălaj. Sălăjeanul, ales preşedinte al partidului PLUS