Polițiștii Secției nr. 7 Poliție Rurală Nușfalău alături de reprezentanți ai Registrului Auto Român au desfășurat, vineri, o acțiune pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor, pentru siguranța traficului rutier, pentru a preveni și combate delictele din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică în rândul comunităților locale și pentru prevenirea victimizării cetățenilor prin diverse infracțiuni.

 
În cadrul acțiunii au fost oprite și controlate 57 de autovehicule, iar în urma neregulilor și abaterilor constatate, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, dintre care patru au fost potrivit prevederilor Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar 15 sancțiuni au fost aplicate pentru abateri de la Codul Rutier, valoarea totală a amenzilor fiind de 5.355 de lei. 

Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut un permis de conducere pentru efectuarea unei depășiri neregulamentare și trei certificate de înmatriculare pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice.

De asemenea au fost confiscați 16,58 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 3.151 de lei. 

În aceeași zi, polițiștii Secției nr. 7 Poliție Rurală Nușfalău au fost sesizați în urma unui apel 112 cu privire la faptul că, în incinta unui depozit de materiale de construcții din comuna Cămăr, județul Sălaj, un bărbat, având asupra sa un obiect contondent tăios, sperie clienții aflați în curtea depozitului. 

Polițiștii ajunși la fața locului, au identificat persoana ca fiind un localnic de 56 de ani, față de care au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentAer saharian peste România: temperaturi neobișnuit de mari și vijelii cu grindină
Articolul următorPrecizările lui Bobby Păunescu legate de atacurile împotriva sa de către „Statul paralel” și fantoma „biroului Anti-American” – atacuri orchestrate de membrii și colaboratorii organizațiilor menționate