Polițiștii rutieri desfășoară permanent activități, pe toate drumurile publice, pentru descurajarea celor care intenționează să conducă sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, dar și pentru tragerea la răspundere a celor care încalcă legea și pun în pericol siguranța traficului rutier.

Astfel, pe această linie, în primele zece luni ale acestui an, polițiștii rutieri au desfășurat 21 de acțiuni preventive. „În urma acțiunilor au fost constatate 523 de infracțiuni, din care 90 au fost de conducere a autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane care aveau alcoolemie peste limita legală, şase infracțiuni au fost de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, iar diferenţa au constituit alte fapte”, au declarat reprezentanții IPJ Sălaj.

De asemenea, în perioada menționată, oamenii legii au aplicat şi 147 de sancțiuni contravenționale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Din această cauză, în cele zece luni ale acestui an, pe raza județului Sălaj, s-au înregistrat 11 accidente de circulație grave, în urma cărora două persoane și-au pierdut viața și zece au fost rănite grav. „Fiţi responsabili în trafic! Alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor”, atenționează oamenii legii.

Articolul precedentDe 1 Decembrie: ”Căldură? Mare?”, un spectacol de divertisment pentru zălăuani
Articolul următorȘcolile nu mai sunt obligate să obțină autorizația ISU de incendiu! Cine trebuie să o obțină