De 1 Decembrie – Ziua Națională a României, în principalele zone de circulație din municipiu, traficul rutier va fi blocat și restricționat. Potrivit unei informări a Primăriei Zalău, s-a dispus restricționarea circulației pe o singură bandă de mers în vederea deplasării participanților și a tehnicii militare, atât pe durata repetițiilor din cursul zilei de vineri -30 noiembrie, în intervalul orar 8-10:30, cât și în cadrul paradei militare de sâmbătă, 1 Decembrie, în intervalul orar 11-16, pe toate sectoarele de drum public destinate deplasării efectivelor.
De asemenea, circulația rutieră va fi blocată, pe anumite sectoare de drum. Astfel, vineri -30 noiembrie, între orele 8-10, circulația va fi blocată pe următoarele sectoare de drum public: Bulevardul Mihai Viteazu, pe ambele sensuri de mers, de la intersecția cu strada Tudor Vladimirescu, până la intersecția cu strada Corneliu Coposu și pe strada. Gheorghe Doja, pe sensul de coborâre Brădet – Gară, de la intersecția cu strada 22 Decembrie 1989 până la intersecția cu strada Avram Iancu. În cursul zilei de 1 Decembrie, în intervalul orar 11-16, circulația rutieră va fi blocată pe următoarele sectoare de drum public: Bulevardul Mihai Viteazu, pe ambele sensuri de mers, de la intersecția cu strada Tudor Vladimirescu, până la intersecția cu strada Corneliu Coposu și pe strada Gheorghe Doja pe sensul de coborâre Brădet – Gară, de la intersecția cu strada 22 Decembrie 1989 până la intersecția cu strada Avram Iancu. Sâmbătă 1 Decembrie, în intervalul orar 11:45-12:45 se blochează circulația rutieră pe strada Corneliu Coposu de la intersecția cu strada Andrei Șaguna până la Bulevardul Mihai Viteazu și Piața Iuliu Maniu.
În funcție de constatările rezultate după desfășurarea repetiției generale din cursul zilei de vineri,30 noiembrie, dacă situația o va impune, pentru data de 1 Decembrie, se va permite extinderea restricționării circulației pe prima bandă a Bulevardului Mihai Viteazu, pe sensul de mers Centru – Gară, de la intersecția cu strada Tudor Vladimirescu (zona Perla) până la intersecția cu strada Păcii.
Potrivit informării emise de Primăria Zalău, accesul în mai multe parcări publice din municipiu va fi blocat. Astfel, vineri – 30 noiembrie, în intervalul orar 8-10,30 accesul va fi blocat în: parcarea din faţa magazinului ”Galeriile Meseș”, parcarea de la intrarea în parcul central până la Perla, parcarea zona ”Cec-Zahana,” stația Taxi și parcarea adiacentă Platoului de marmură. De asemenea, sâmbătă – 1 Decembrie, între orele 11-16 va fi blocat accesul în: parcarea din faţa magazinului ”Galeriile Meseș”, parcarea de la intrarea în Parcul central până la Perla, parcarea zona ”Cec-Zahana”, ”stația Taxi” și parcarea adiacentă Platoului de marmură,
”Eliberarea parcării din faţa magazinului ”Galeriile Meseș” și a parcării adiacente Platoului de marmură, din data de 29 noiembrie 2018, ora 12:00, până în data de 3 decembrie 2018, ora 14:00 . Prin grija organelor de ordine se va asigura atât dirijarea circulației rutiere pe perioada de desfășurare a adunărilor publice, cât și în timpul deplasării/retragerii efectivelor și tehnicii militare participante la eveniment. În intervalul în care s-a avizat blocarea circulației rutiere se va devia de către SC Transurbis SA transportul public local de persoane”, se arată în informarea primăriei.
De precizat este faptul că, în intervalul în care s-a avizat blocarea circulației, în toate intersecţiile afectate, semafoarele vor funcţiona doar pe culoarea galben intermitent.

Articolul precedentO comună din Sălaj s-a înfrățit cu o comună din Ucraina
Articolul următorNoutăți despre centura Zalăului. În ce stadiu se află proiectul