Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al județului Sălaj a organizat luni, 16.05.2023, prima sesiune de instruire în domeniul acordării primului ajutor medical de bază, cu o parte din personalul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sălaj.

 

Potrivit ISU Sălaj, în cadrul sesiunii de pregătire, ce a cuprins învățarea teoretică și practică, au fost exersate mai multe situații care au vizat: manevrele de resuscitare a copiilor, a sugarilor sau a persoanelor adulte, dezobstrucția căilor aeriene și conduita de urmat în cazul pacienților traumatizați, precum și instruirea privind utilizarea defibrilatorului automat extern.

Principalul obiectiv al acţiunilor este acela de a dobândi deprinderile minime necesare pentru aplicarea diferitelor tehnici şi manevre de acordare a primului ajutor, fără echipamente speciale.

În unele situații, în care fiecare secundă de întârziere poate fi fatală, o intervenție rapidă și corectă poate salva vieți până la sosirea ajutorului specializat.

„Viața este plină de neprevăzut, iar situațiile riscante pot apărea oricând, de aceea este important ca o persoană să știe să acorde primul ajutor, împiedicând astfel înrăutățirea stării de sănătate a unei persoane aflate în pericol, până la sosirea echipajelor medicale. Maniera în care o persoană acționează în această perioadă critică poate crește rata de supraviețuire a celui aflat în dificultate”, a transmis ISU Sălaj.

 

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentVremea 16 mai
Articolul următorUBB, prima în țară în clasamentul internațional CWUR și în Metarankingul Național 2023